LisaList2

Advanced search  

News:

2019.06.07 fixed NChat for the "Curve" theme, will eventually move it to its own page and add it to the default theme as well. Other plugins are next. see post in the Meta board for details

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: BLU LLF Failing  (Read 204 times)

blusnowkitty

  • Sr. Member
  • ****
  • Karma: +47/-0
  • Offline Offline
  • Posts: 152
BLU LLF Failing
« on: September 25, 2021, 11:19:46 pm »

Any clues on why low-level formatting a 5MB Profile with BLU is failing during the Spare Sector format? I keep seeing Status 00000001 or 00000003 midway through the Spare Sector format.
Logged
You haven't lived until you've heard the sound of a Sony 400k drive.

blusnowkitty

  • Sr. Member
  • ****
  • Karma: +47/-0
  • Offline Offline
  • Posts: 152
Re: BLU LLF Failing
« Reply #1 on: September 26, 2021, 10:10:23 pm »

So, found an old post on LisaList1 where Jason ran into the same problem. I'm seeing the same thing as well, ??????? as device name and completely nonsensical sizes in BLU. But the fun thing is... Office System can still format and install to the drive without issue regardless?

https://lisalist2.com/lisalist1/2682.html
Logged
You haven't lived until you've heard the sound of a Sony 400k drive.

compu_85

  • Sr. Member
  • ****
  • Karma: +38/-0
  • Offline Offline
  • Posts: 101
Re: BLU LLF Failing
« Reply #2 on: September 28, 2021, 01:02:45 pm »

I was just going to reply that I ran into this same problem formatting ProFiles in BLU  :-\
Logged

AlexTheCat123

  • Sr. Member
  • ****
  • Karma: +15/-0
  • Offline Offline
  • Posts: 95
Re: BLU LLF Failing
« Reply #3 on: September 28, 2021, 06:10:55 pm »

I've had the same issue too.
Logged

patrick

  • Sr. Member
  • ****
  • Karma: +51/-0
  • Online Online
  • Posts: 60
    • Patrick's Hardware Page
Re: BLU LLF Failing
« Reply #4 on: September 29, 2021, 02:58:34 am »

Any clues on why low-level formatting a 5MB Profile with BLU is failing during the Spare Sector format? I keep seeing Status 00000001 or 00000003 midway through the Spare Sector format.

This is no fault. It just means that 1 resp. 3 spare blocks are in use. As long as this number is below 0x1F your drive will be useable.
Logged

compu_85

  • Sr. Member
  • ****
  • Karma: +38/-0
  • Offline Offline
  • Posts: 101
Re: BLU LLF Failing
« Reply #5 on: September 29, 2021, 10:35:13 am »

Ya, sounds like a bug in BLU then, because if it's not a 0, the process bombs out.

-J
Logged

blusnowkitty

  • Sr. Member
  • ****
  • Karma: +47/-0
  • Offline Offline
  • Posts: 152
Re: BLU LLF Failing
« Reply #6 on: September 29, 2021, 06:36:29 pm »

And indeed, most of the time during the spare sector format when it errored out the stepper motor would be halfway or 3/4 across the surface of the disk.
Logged
You haven't lived until you've heard the sound of a Sony 400k drive.
Pages: [1]   Go Up